Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Bruschetta s grilovaným steakom a syrom, restované huby a mikrošalát

bruschetta-steak-s-ostiepkom-400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 40 minút

Ingrediencie:

 

Postup:

1. Steaky necháme na tanieri pár minút ,,vydýchať´´ a zahriať pred úpravou na izbovú teplotu.

2. Zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, nasekaný rozmarín a cesnak a okoreníme.

3. Šampiňóny a cibuľu nakrájame na tenké plátky. Na troške oleja restujeme cibuľu a šampiňóny (každé samostatne) až začnú karamelizovať.

4. Následne ich zmiešame a ochutíme podrveným cesnakom, balzamikovým octom, soľou a korením. Odstavíme.

5. Steaky opekáme na rozpálenej panvici s hrubším dnom alebo na rozpálenom grile z oboch strán na požadovaný stupeň prepečenia (medium).

6. Následne ich ochutíme pripravenou zmesou (olivový olej, citrónová šťava, rozmarín, cesnak), osolíme, okoreníme a pred krájaním necháme zakryté odpočívať aspoň 10 minút.

7. Syr nakrájame na plátky a veľmi sprudka ogrilujeme.

8. Domáci chlieb potrieme maslom alebo pokvapkáme olivovým olejom a  opečieme na grile z oboch strán.

9. Mikrobylinky, šalát a listy natrháme a ochutíme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

10. Navrch dáme grilovaný syr, na plátky nakrájaný  grilovaný steak, restované šampiňóny s balzamikom a restovanou cibuľou a nakoniec mikro - šalát z byliniek a čerstvých listov či šalátov podľa chuti (vňať, špenát, rukola). Ihneď podávame.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina