Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Šunka od kosti s hubovou majonézou

sunka_od_kosti_400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 2,5 hodiny

Ingrediencie:

 
  • 1 000 g šunky s kosťou
  • 2 ks bravčových nožičiek
  • 200 g koreňovej zeleniny
  • 2 cibule
  • hrsť korenia na divinu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 ks šalotiek
  • vínny ocot
  • soľ, čierne korenie
  • 200 g petržlenovej vňate

 

Majonéza:

 
  • 3 žĺtky
  • 200 ml slnečnicového oleja
  • 2 polievkové lyžice rozmixovaných sušených húb
  • 1 citrón
  • worchester
  • tabasco
  • soľ, čierne korenie

 

Postup:

1. Šunku dáme spolu s nožičkami variť do studenej vody, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu, korenie na divinu a pomaly varíme domäkka.

2. Po uvarení šunku oberieme od kosti a poobkrajujeme kožu, ktorú namelieme.

3. Vývar zredukujeme na polovicu a pridáme namleté kože. Dochutíme vínnym octom, nastrúhaným cesnakom, nakrájanými šalotkami, soľou, korením
a nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

4. Vychladnutú šunku obaľujeme vo vzniknutej zmesi a natlačíme do formy.

5. Necháme vychladnúť do druhého dňa a potom podávame s hubovou majonézou
a cibuľou.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce