PRÍPRAVA:
1) BRAVČOVÉ KOLENO vložím do tlakového hrnca, zalejem vodou, pridám bobkové listy, guľôčky korenia aj nového korenia a osolím.
2) Hrniec uzatvorím a varím 1 hodinu. Po uvarení nechám koleno vychladnúť vo vývare.
3) Rúru predohrejem na 200 °C. Do menšieho hrnca odoberiem 500 ml vývaru z kolena, pridám SUŠENÉ HUBY a varím 5 minút.
4) Do väčšieho hlbokého plechu rozprestriem kvasenú kapustu, zalejem ju vývarom s hubami, pridám slivky nakrájané na štvrťky, väčšie kúsky klobásy a údenú krkovicu nakrájanú na 1 cm kocky.
5) Všetko premiašam a rovnomerne rozprestriem po celom plechu.
6) Uvarené bravčové koleno narežem na niekoľkých miestach až ku kosti.
7) Osolím, okorením zo všetkých strán a vmasírujem mletú papriku.
8) Preložím ho na plech s kapustou, zakryjem alobalom a pečiem hodinu a pol.
9) Potom odkryjem a pečiem ešte ďalších 15 minút dochrumkava.
10) Neolúpané ZEMIAKY ROZKROJÍM napoly a premiestnim na plech.
11) Podlejem ich 200 ml osolenej vody a osolím. Pečiem v rúre 20 až 25 minút.
12) PEČENÚ KAPUSTU podávam s plátkami kolena, pečenými zemiakmi, lyžicou zakysanej smotany posypanej nasekaným petržlenom.