Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečené bravčové koleno na kapustnici

pecene_veprove_koleno_kysane_zeli-400
Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★☆☆
Čas prípravy: 90 minut

Ingrediencie

 
  • KOLENO - 1 ks  bravčové zadné koleno (1,4 kg)
  • 2 ks bobkové listy
  • 15 ks guľôčiek čierneho korenia
  • 5 ks guľôčiek nového korenia
  • soľ
  • KAPUSTA - 40 g  sušených húb
  • 500 ml  vývaru z bravčového kolena
  • 1200 g  bielej kvasenej kapusty
  • 15 ks sušených sliviek
  • 1 ks údenej klobásy
  • 200 g  údenej bravčovej krkovice
  • 2 lyžičky  mletej papriky
  • soľ a čierne korenie
  • PEČENÉ ZEMIAKY - 8 ks  zemiakov
  • soľ
  • SERVIS - 250 g  zakysanej smotany
  • hrsť
  • petržlenu
     

PRÍPRAVA:

1) BRAVČOVÉ KOLENO vložím do tlakového hrnca, zalejem vodou, pridám bobkové listy, guľôčky korenia aj nového korenia a osolím.

2) Hrniec uzatvorím a varím 1 hodinu. Po uvarení nechám koleno vychladnúť vo vývare.

3) Rúru predohrejem na 200 °C. Do menšieho hrnca odoberiem 500 ml vývaru z kolena, pridám SUŠENÉ HUBY a varím 5 minút.

4) Do väčšieho hlbokého plechu rozprestriem kvasenú kapustu, zalejem ju vývarom s hubami, pridám slivky nakrájané na štvrťky, väčšie kúsky klobásy a údenú krkovicu nakrájanú na 1 cm kocky.

5) Všetko premiašam a rovnomerne rozprestriem po celom plechu.

6) Uvarené bravčové koleno narežem na niekoľkých miestach až ku kosti.

7) Osolím, okorením zo všetkých strán a vmasírujem mletú papriku.

8) Preložím ho na plech s kapustou, zakryjem alobalom a pečiem hodinu a pol.

9) Potom odkryjem a pečiem ešte ďalších 15 minút dochrumkava.

10) Neolúpané ZEMIAKY ROZKROJÍM napoly a premiestnim na plech.

11) Podlejem ich 200 ml osolenej vody a osolím. Pečiem v rúre 20 až 25 minút.

12) PEČENÚ KAPUSTU podávam s plátkami kolena, pečenými zemiakmi, lyžicou zakysanej smotany posypanej nasekaným petržlenom. 


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina