Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečená krkovička

Pečená krkovička

Počet porcií: 5
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 1,5 h

Ingrediencie

 
  • 1000 g bravčovej panenky
  • 15 g soli Fleur de Sel
  • 25 g rastlinného oleja

Šťava:

 
  • 350 ml bravčového demi-glace
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 50 g celého čierneho korenia
  • 125 g masla
  • 0,1 g soli Fleur de Se

Postup:

1. Bravčovú krkovičku zdrezírujeme povrázkom, potrieme olejom a dozlatista opečieme na panvici.

2. Mäso osolíme a vložíme do rúry predhriatej na 160 °C.

3. Pečieme asi 15 minút, potom necháme mäso odpočinúť 20 minút pri teplote 65 °C a odstránime povrázok.

4. Na panvicu nalejeme výpek z krkovičky, pridáme červené víno, demiglace aj korenie a všetko pozvoľna zvaríme.

5. Pri varení odstránime povrchové bielkoviny a prebytočný tuk.

6. Nakoniec omáčku zjemníme maslom a precedíme cez jemné sitko.

7. Vhodnou prílohou k pečenej krkovičke sú varené krúpy a špenát. 


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina