Postup:
1. Hlivu ustricovú okefujeme a natrháme na kúsky. Potom ju opražíme na prepustenom masle. Huby potrebujeme zbaviť prebytočnej vody, preto budú hotové, až z nich prestane unikať para.
2. Opražené huby scedíme. Do panvice, kde sme ich pripravovali, hodíme nakrájanú slaninu a pozvoľna ju roztavíme.
3. K orestovanej slanine pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Hneď ako bude cibuľka spenená, tak ju zastriekneme troškou brandy, ktoré dodá pokrmu ľahšiu chuť.
4. Hneď ako sa brandy odparí, pripravíme si domácu smotanu a necháme ju jemne a rýchlo speniť.
5. Spenenú smotanu rýchlo osolíme štipkou soli, dokoreníme čerstvým čiernym mletým korením a pridáme opražené huby. Zmes zľahka zamiešame a doplníme nasekanou listovou zeleninou.
6. Podávame s naparenými karlovarskými knedličkami, ale použiť môžeme napr. aj trojuholníky hriankového chleba.