Postup:
1. Príprava zemiačikov (cca 25 minút): Umyté zemiačiky nakrájame na väčšie kusy, vložíme ich do pekáča s papierom na pečenie, pokvapkáme ich rastlinným olejom a pečieme ich asi 20 minút na 170 °C do mäkka. Zemiačiky solíme až po tepelnej úprave.
2. Príprava kelu (cca 10 minút): Z ružičkového kelu odoberieme vrchné zelené lístky. U zvyšných opatrne vykrojíme hlúb a prekrojíme na polovicu. Vo vriacom zeleninovom vývare postupne zblanšírujeme (sparíme) lístky aj polovice kelu. Po vybratí z vývaru ich musíme ihneď dať do studenej vody, aby im zostala jasne zelená farba. Po schladení ich vyberieme z vody.
3. Príprava slaninového chipsu (cca 10 minút): Pršut bok nakrájame na 2 mm hrubé plátky, ktoré rozložíme na nízku nádobu s papierom na pečenie a zaťažíme ich druhou nádobou. Pečieme na 180 °C asi 8 minút. Upečený chips musí byť chrumkavý a jasne červený. Časť chipsov necháme na dekoráciu, zvyšné nakrájame na 1 cm široké kúsky.
4. Príprava bryndze (5 minút): Bryndzu na miernom teple rozohrejeme v kastróliku. Podľa potreby pridáme smotanu. Konzistencia musí byť husto tečúca.
5. Servírovanie: Pri servírovaní zmiešame teplé zemiačiky, polky kelu, prekrájanú slaninu a horúcu bryndzu. Túto ochutenú zmes surovín preložíme na stred nahriateho taniera. Pokrm dekorujeme zblanšírovanými lístkami kelu a chipsom slaniny.
TIP kuchára: Tento pokrm môžeme podávať aj ako prílohu k pečeným mäsám. Je veľmi jednoduchý a určite u Vás bude mať úspech.