Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Bravčová panenka so sezónnym šalátom

veprova_panenka_sezonni_salat-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie

 
  • NAKLADANÉ ŠAMPIŇÓNY: 200 g hnedých šampiňónov
  • 2 šalotky
  • 1 lyžica horčičných  semienok
  • 75 ml vínneho octa
  • 75 ml vriacej vody
  • 1/2 lyžice dijónskej horčice
  • nasekané čerstvé  bylinky (tymian,  rozmarín,  petržlen
  • ) 1 lyžica  olivového oleja
  • soľ, čierne korenie 
  • TEKVICA: 1 maslová tekvica
  • 2 lyžice olivoho oleja
  • 1/2 lyžice  trstinového cukru
  • soľ
  • CHRUMKAVÁ HLIVA: 150 g  hlivy ustricovej
  • rastlinný olej
  • soľ
  • STEAK: 1 bravčová panenka
  • 1 lyžica  olivovového oleja
  • 1 lyžica  masla
  • 2 vetvičky  tymianu
  • suché ihličie
     

Pracovný postup: 

1. ŠAMPIŇÓNY nakrájam na plátky a šalotku najemno nasekám.

2. Dám všetko do misy spoločne s horčičnými semienkami a zalejem octom a vriacou vodou. Nechám marinovať 2 hodiny.

3. Potom odlejem väčšinu šťavy a pridám k šampiňónom horčicu, nasekané bylinky, olivový olej a ochutím soľou a čiernym korením.

4. TEKVICU si očistím a nakrájam na kocočky.

5. Tie opekám na rozpálenej panvici na oleji cca 5 minút. Potom pridám cukor, nechám skaramelizovať a potom dochutím soľou.

6. HLIVY nakrájam, alebo natrhám na tenké plátky.

7. V hrnci si rozpálim olej a vyprážam dozlata. Vytiahnem pomocou dierovanej naberačky na kuchynskú utierku. Poriadne osolím.

8. Rozohrejem si rúru na 120 °C.

9. BRAVČOVÚ PANENKU obalím v olivovom oleji, osolím a okorením zo všetkých strán. Na rozpálenej panvici opekám panenku spolu s vetvičkami tymianu 2 minúty z každej strany, nakoniec pridám maslo a lyžicou prelievam cez mäso.

10. Preložím do rúry a pečiem 10 minút.

11. Po upečení nechám mäso chvíľu odpočinúť a potom nakrájam na jednotlivé porcie.

TIP: Kto chce, môže STEAKY EŠTE JEMNE ZAÚDIŤ. Do veľkého hrnca dám pár vetvičiek suchého ihličia a pomocou pištole zapálim. Potom sfúknem, až sa začne z ihličia len dymiť, na hrniec položím veľké sito a položím naň nakrájané steaky. Zakryjem alobalom a nechám údiť 1 – 2 minúty. Potom servírujem spoločne so šampiňónmi, tekvicou a chrumkavou hlivou. 



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina