Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Bravčová kotleta s maslovým kelom

veprova_kotleta_s_maslovou_kapustou-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 45 minút

Ingrediencie:

 
  • 700 g ružičkového kelu
  • 2 veľké bravčové kotlety s kosťou (á 400 g)
  • 1 hrsť čerstvého tymianu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice masla
  • 2 lyžice oleja
  •  soľ, čierne korenie

 

Postup:

1) Kel očistite, zbavte zvädnutých lístkov a  nastrúhajte na  strúhadle. Do kastróla dajte dve lyžice masla, kel a výdatne osoľte. Podlejte trochou vody a poduste asi 8 minút do zmäknutia.

2) Kotlety osušte, výdatne osoľte a okoreňte z oboch strán. Vo veľkej liatinovej panvici rozohrejte olej. Pridajte kotlety a  z jednej strany opečte do zlatohneda.

3) Kotlety potom otočte. Pridajte dve lyžice masla, strúčiky cesnaku a tymian. Speneným maslom polievajte mäso zo všetkých strán a opečte aj z druhej strany dozlata. Panvicu potom preneste do rúry rozohriatej na 140 °C a nechajte pomaly dopiecť.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce