Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Ázijské bravčové rebrá

asijske-bravcove-rebra-400

Počet porcií: 10
Obťažnost: ★★☆
Čas prípravy: 55 minút

Ingrediencie

 
  • 1,5 kg krátke bravčové rebrá z boku

  • 50 ml rastlinného oleja

  • 80 g hnedého cukru

  • 50 ml sójovej omáčky

  • 50 ml hustej teryaki omáčky

  • 30 ml bieleho vinného alebo ryžového octu

  • 70 ml čínskeho vína Shaoxing

  • 1 dl vody

  • 20 g čerstvého zázvoru (3 plátky)

  • 2 ks jarnej cibule

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2 ks badiánu

  • 1 pl sezam biely

Pracovný postup: 

1. Rebrá nakrájame medzi kosťou na malé kúsky (krátke rebrá). 

2. Vložíme do hrnca so studenou vodou a dáme variť. Počas varenia odoberáme z povrchu vzniknutú penu. Povaríme asi 5 minút. 

3. Pomocou podberáka rebrá vyberieme, prepláchneme dobre studenou vodou a scedíme.

4. Vo woku zohrejeme rastlinný olej  na strednú teplotu, pridáme hnedý cukor a necháme karamelizovať  (pozor aby sa nespálil). 

5. Pridáme osušené rebrá a za stáleho miešania ich restujeme  cca 3 minúty alebo dovtedy, pokiaľ nám cukor a teplo nezačnú zafarbovať rebrá a pokiaľ nebude vzniknutá tekutina na dne panvice hustá. 

6. Teraz pridáme  sójovú omáčku, ocot, víno Shaoxing, vodu, nakrájaný zázvor,  jarnú cibuľku (bielu časť), badián a cesnak. Premiešame aby sa chute spojili.

7. Zakryjeme, teplotu znížime a dusíme domäkka asi 25 minút za občasného premiešania. 

8. Odokryjeme a zvýšime teplotu. Varíme a miešame rebrá vo vzniknutej tekutine 10 – 15 minút alebo dovtedy, pokiaľ omáčka nezhustne a na dne panvice sa začne oddeľovať olej. 

9. Pomocou klieští prenesieme rebrá na tanier. 

10. Posypeme sezamovými semiačkami a nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Podávame teplé.


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina