Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Zubáč s portobello hubami, zapečené pappardelle s paradajkovou omáčkou

zubac-s-portobello-hubami-400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★★☆
Čas prípravy: 1 hod 30 min

Ingrediencie:

Mäso a cestoviny:

 
  • Zubáč 2 000 g
  • Pappardelle alebo tagliatelle 750 g
  • Soľ 20 g
  • Extra panenský olivový olej 100 ml
  • Soľ Fleur de Sel 1 g
  • Vajcia 5 ks

Omáčka:

 
  • Drvené paradajky 750 g
  • Maslo 50 g
  • Cesnak 30 g
  • Šalotka 100 g
  • Extra panenský olivový olej 50 ml
  • Biele víno suché 150 ml

 
  • Portobello šampiňóny 500 g
  • Soľ 10 g
  • Čierne korenie celé 1 g
  • Rasca mletá 1 g
  • Paradajky mäsité 200g
  • Tymian čerstvý 20 g

Postup:

Príprava zubáča:

1. Zubáča nakrájame na porcie.

2. Pripravíme si parák ako keď naparujeme knedle a vložíme zubáča na sitko. Ochutíme tymianom a varíme na pare asi 3-4 minúty.

3. Po tepelnej úprave polejeme olivovým olejom a ochutíme. Alebo ho môžeme len klasicky opiecť na masle alebo olivovom oleji.


Príprava cestovín:

1. Parpadelle vložíme do vriacej osolenej vody s olivovým olejom a varíme ,,na zub‟ asi 10 minút.

2. Po uvarení scedíme a zmiešame s rozšľahanými vajcami, ochutíme soľou a dáme do vymasteného pekáčika.

3. Pečieme dozlatova na 170 °C asi 30 minút. Počas pečenia zakryjeme alobalom . Po upečení krájame na porcie.


Príprava húb:

1. Huby Portobello očistíme a nakrájame na hrubšie plátky.

2. Opečieme na panvici s olivovým olejom, ochutíme soľou, mletou rascou a korením..

 

Príprava omáčky:

1. Paradajky sparíme vo vriacej vode, schladíme, olúpeme a dužinu nakrájame na malé kocky.

2. Najemno nasekanú cibuľku orestujeme na oleji, pridáme drvené paradajky, biele víno, osolíme a zredukujeme. Zahustíme kockami studeného masla.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovocie