Postup:
Príprava lekvárovej náplne:
1. Slivkový lekvár ochutíme mletou škoricou a tuzemákom, pridáme mletý mak a všetko premiešame do hladkej konzistencie.
Príprava marinovaných sliviek:
1. Na miernom ohni pozvoľna a bez miešania rozpustíme cukor, ktorý ďalej zahrievame, kým nevznikne svetlohnedý karamel.
2. Potom ho zalejeme vodou – hmota stuhne, ale ďalším varením sa rozpustí.
3. Karamel odvaríme do hustej tekutej konzistencie, potom doň vložíme rozmrazené polovičky sliviek, krátko povaríme a necháme vychladnúť.
4. Na záver dochutíme slivovicou a necháme úplne vychladnúť.
Podávanie:
1. Teplú lokšu potrieme ochuteným lekvárom s makom a prehneme na polovicu.
2. Preložíme ju na teplý tanier a potom posypeme práškovým cukrom a mletým makom.
3. Nakoniec prelejeme rozpusteným maslom.