Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Zelené rizoto so straceným vajcom

zelene_rizoto_se_ztracenym_vejcem-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★★☆
Čas prípravy: 45 minut

Ingrediencie:

 
  • 280 g  ryže na rizoto
  • 1 l  hydinového vývaru
  • 40 g  nastrúhaného parmezánu
  • 80 g  čerstvého baby špenátu
  • 200 g  hrášku
  • 6  plátkov slaniny
  • 4  vajcia
  • 2  šalotky
  • 4  strúčiky cesnaku
  • 2  lyžice masla
  • 3  lyžice olivového oleja
  • soľ, korenie, ocot 

Postup:

1. Do kastróla s vodou pridajte ocot. Priveďte tesne pod bod varu a lyžicou vytvorte mierny vír. Vajcia vyklepnite do dierovanej naberačky a zbavte riedkej časti bielku. Po jednom vajcia vložte do vody a nechajte ťahať asi 3 minúty. Schlaďte v studenej vode a prípadne dočistite okraje. Pred podávaním znovu ohrejte v horúcej vode.

2. Plátky slaniny dajte do  nepriľnavej panvice. Podlejte lyžicou vody a nechajte vyškvariť časť tuku. Potom na miernom plameni nechajte pomaly opiecť do zlatista. Dajte bokom na papierový obrúsok. Hrášok dajte do rajnice s trochou vody a lyžicou masla. Osoľte a krátko poduste.

3. V kastróle rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú šalotku s cesnakom a na veľmi miernom plameni nechajte pomaly zosklovatieť. Pridajte ryžu a orestujte. Osoľte a okoreňte. Po dieloch pridávajte vývar a za stáleho miešania nechajte vývar vstrebať (spolu asi 25 minút).

4. V troške horúceho vývaru sparte špenát a  rozmixujte vo výkonnom mixéri na hladké pyré. Vmiešajte do rizota a nechajte vstrebať. Vmiešajte hrášok, zvyšok masla a parmezán. Podávajte spolu so stratenými vajcami a chrumkavou slaninou.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina