Tento web používa súbory cookies. Používaním tohto webu súhlasíte s ukladaním a používaním súborov cookies. Viac informácií
Ak chcete, aby sa zobrazovala optimalizovaná stránka, musíte mať aktualizovaný prehliadač a povolený javascript
Na zobrazenie tejto webovej stránky je potrebné mať povolený javascript
Prielohy 1 010 07 Žilina
0850 123 223 info@metro.sk
Ingrediencie:
Postup:
1. Do kastróla s vodou pridajte ocot. Priveďte tesne pod bod varu a lyžicou vytvorte mierny vír. Vajcia vyklepnite do dierovanej naberačky a zbavte riedkej časti bielku. Po jednom vajcia vložte do vody a nechajte ťahať asi 3 minúty. Schlaďte v studenej vode a prípadne dočistite okraje. Pred podávaním znovu ohrejte v horúcej vode.
2. Plátky slaniny dajte do nepriľnavej panvice. Podlejte lyžicou vody a nechajte vyškvariť časť tuku. Potom na miernom plameni nechajte pomaly opiecť do zlatista. Dajte bokom na papierový obrúsok. Hrášok dajte do rajnice s trochou vody a lyžicou masla. Osoľte a krátko poduste.
3. V kastróle rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú šalotku s cesnakom a na veľmi miernom plameni nechajte pomaly zosklovatieť. Pridajte ryžu a orestujte. Osoľte a okoreňte. Po dieloch pridávajte vývar a za stáleho miešania nechajte vývar vstrebať (spolu asi 25 minút).
4. V troške horúceho vývaru sparte špenát a rozmixujte vo výkonnom mixéri na hladké pyré. Vmiešajte do rizota a nechajte vstrebať. Vmiešajte hrášok, zvyšok masla a parmezán. Podávajte spolu so stratenými vajcami a chrumkavou slaninou.
Nájsť najbližšiu predajňu alebo Prezerať sortiment