Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Rolky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou a cuketou so slaninovými škvarkami

rolky-z-grilovaneho-baklazanu-s-bryndzou-400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 40 minút

Ingrediencie:

 

Postup:

1. Baklažán nakrájame na plátky 3 – 4 mm široké, posolíme a necháme tzv. „vypotiť“. Osušíme a na sucho ugrilujeme na farbu.

2. Následne pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou, osolíme, ochutíme podrveným cesnakom, zľahka prehodíme a necháme schladnúť.

3. Píniové oriešky nasucho orestujeme.

4. Bryndzu premiešame s dozlatista opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme.

5. Zmes nanesieme na plátky baklažánu pomocou cukrárskeho vrecka a zvinieme.

6. Slaninku nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na veľmi malé škvarky.

7. Cuketu nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou. 

8. Cuketu potom veľmi rýchlo restujeme na olivovom oleji a tuku z vypraženej slaninky na stredne rozohriatej panvici či hladkom grile.

9. Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, slaninkou, petržlenovou vňaťou, vinným octom a soľou.

10. Rolky pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom a servírujeme na cuketovo-slaninovom lôžku.



Archív receptov

Culinar

Ryby a plody mora