Postup:
1. Najprv otrháme lístky petržlenu a trebuľky a jemne ich nasekáme.
2. Citrón dôkladne umyjeme v teplej vode. Rozkrojíme ho na polovicu a vytlačíme približne čajovú lyžičku šťavy.
3. Nasekané bylinky zmiešame s ricottou, strúhankou, vaječným žĺtkom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym mletým korením a necháme zmes asi hodinu odstáť.
4. Medzitým si z cesta vykrájame ravioly. Použijeme buď guľaté vykrajovačka na cesto, alebo pohár.
5. Na jednu raviolu budeme potrebovať dva dieliky cesta. Kým začneme cestoviny plniť, potrieme okraje oboch dielov vaječným bielkom. Ravioly sa nám potom pri varení nerozpadnú.
6. Na jeden z dielov cesta dáme náplň a priklopíme druhým dielom. Konce dielov musíme k sebe dôkladne pritlačiť vidličkou alebo ostrôžkou, aby sa cestoviny počas varenia nerozpadli.
7. Ravioly vložíme do mierne vriacej dobre osolenej vody a varíme ich asi dve minúty, aby boli al dente. Podávame ich so šalviovým maslom alebo paradajkovou omáčkou.