Postup:
Pizza Margherita:
1. Najprv z cesta vypracujeme tenkú placku a pokryjeme ju drvenými paradajkami, ktoré dochutíme oreganom, soľou, čiernym mletým korením, cukrom a olivovým olejom.
2. Celú pizzu ešte pokvapkáme väčším množstvom olivového oleja.
3. V rovnakých vzdialenostiach pokladieme na pizzu mozzarellu. Náš tip: Odporúčame, aby ste použili byvoliu mozzarellu; tá sa používala pôvodne. Ak chcete použiť mozzarellu z kravského mlieka, najprv ju dochuťte soľou a čiernym mletým korením.
4. Pizzu pečieme v predhriatej rúre približne pri teplote 250 °C asi osem minút. Náš tip: Miesto rúry na pizzu môžete použiť kameň na pizzu – placka tak bude krásne chrumkavá!
5. Vyberieme pizzu z rúry a pokladieme ju lístkami čerstvej bazalky. Pozor: Nedávajte ich na pizzu pred pečením, spálili by sa a zhorkli.
Pizza Parma:
1. Stačí, keď pripravenú pizzu Margheritu oživíme lístkami rukoly, parmskou šunkou a rozpolenými cherry paradajkami.
2. Tesne pred podávaním pridáme trošku strúhaného parmezánu a olivového oleja. Podávame s červeným vínom.