Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pasta fresca

Zemiakový závin s kelom

Počet porcií: 8
Obtiažnost: ★★★
Čas prípravy: 2 h

Ingrediencie: 

 
  • 1 kg zemiakov (uvarených vo stípce)
  • 500 g hrubej múky
  • 200 g slaniny
  • 2 vajcia
  • 5 lyžíc múky
  • 4 žltky
  • 1 menšia kel
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • rasca
  • vajce na potretie

Pasta Fresca
Na dosku preosejeme múku (1).
 
Pasta Fresca
V jej strede vytvoríme priehlbinu, do ktorej rozklepneme vajce alebo vlejeme vodu a pridáme soľ (2)
Pasta Fresca
Hnetieme cesto, až kým nie je jemné a pružné (3). Ak sa zdá byť suché, opatrne pridáme trošku vody. Po zhruba 15 minútach sa všetky ingrediencie dokonale prepoja. Ak nie je isté, či je cesto dostatočne vyhnetené, vytvoríme z neho guľu a tú rozrežeme napoly. Na reze nesmú byť vidieť dutiny obsahujúce nespracovanú múku!
Pasta Fresca
Hotové cesto obalíme potravinárskou fóliou (4) a necháme minimálne hodinu odpočinúť pri izbovej teplote. Medzitým múka vsiakne tekutinu ako špongia a cesto sa bude dať dobre rozvaľkať.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Ďalší sortiment