Postup:
Príprava cesta:
1. Červenú cviklu umyjeme, olúpeme a položíme na pripravený alobal, pridáme olivový olej a osolíme morskou soľou a cukrom.
2. Premiešame a dôkladne do alobalu zabalíme, pevne uzavrieme.
3. Zabalenú cviklu pečieme v predohriatej rúre na 200 °C asi 1 hodinu.
4. Po upečení musí byť cvikla mäkká. Mäkkú cviklu vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladké pyré, ktoré ochutíme jablčným octom.
5. Nakoniec do pyré vmiešame olivový olej, aby sa zjemnilo a malo pekný lesk.
Príprava orechov (cca 15 minút):
1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.
2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).
Príprava syra (cca 5 minút):
1. Tesne pred servírovaním grilujeme syr na dobre zohriatej panvici s malým množstvom oleja.
2. Opekáme z oboch strán dozlatista a ihneď servírujeme.
Servírovanie:
1. Na teplý tanier nepravidelne preložíme grilovaný syr.
2. Do voľného priestoru na tanieri aranžujeme cviklové pyré, kvapky olivového oleja, umyté listy špenátu a marinované jadrá vlašských orechov. Pokrm doplníme vetvičkami jedlých kvetov.
Tip kuchára:
1. Syr môžeme grilovať aj na dobre nahriatom liatinovom grile.
2. Syr grilujeme tesne pred servírovaním.
Príprava orechov (cca 15 minút):
1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.
2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).
Príprava orechov (cca 15 minút):
1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.
2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).
Príprava orechov (cca 15 minút):
1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.
2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).