Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Buddha Bowl

buddha_bowl-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 45 minut

Ingrediencie:

 
  • 400 g tofu
  • 1 mango
  • 2 avokáda
  • štvrť menšej hlávky červenej kapusty
  • 1 hrsť pistácií alebo iných orechov
  • 2 polievkové lyžice praženého sezamu
  • 200 g uvareného alebo sterilizovaného cíceru
  • 4 veľké polievkové lyžice humusu
  • 4 polievkové lyžice olivového alebo kokosového oleja (podľa chuti)
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • soľ a korenie
  • zväzok petržlenovej vňate
  • rôzne výhonky, klíčky alebo jedlé kvety
  • 4 porcie uvarenej čiernej ryže
     

Postup:

1. Tofu nakrájame na plátky a osmažíme v rozpálenom rastlinnom oleji dochrumkava.

2. Na rovnakej panvici opečieme dozlatista prepláchnutý cícer a osolíme ho. Oboje odložíme nabok.

3. Mango a avokádo zbavíme šupky i kôstky a nakrájame na tenké plátky.

4. Červenú kapustu pokrájame na malé tenké prúžky.

5. Do každej misky s uvarenou čiernou ryžou kladieme avokádo, mango, kapustu, chrumkavé tofu a cícer.

6. Všetko riadne pokvapkáme olivovým alebo kokosovým olejom, osolíme a okoreníme.

7. Do stredu dáme veľkú lyžicu hummusu, posypeme orechmi a doplníme výhonkami, klíčkami či jedlými kvetmi.

8. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a jeme tak, že si vždy naberieme všetky ingrediencie vrátane krémového hummusu.

9. Ak sa nám jedlo zdá suché, pokvapkáme ho ďalšou várkou oleja.

 

TIP Kamu: Pokvapkajte hummus a zeleninu šťavou z limetky – jedlo tak preberiete k životu


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina