Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovanie



  ČAS TO ROZPÁLIŤ

     Vaše grilování začíná v MAKRO

burger

Burgery
Vrstvenie surovín v prípade burgera vždy záleží na preferenciách kuchára alebo konzumenta, ale základom je dobrá žemľa, čerstvá zelenina a šťavnaté mäso. Kvalitná žemľa drží pokrm pohromade a prispieva k dokonalej harmónii chutí. Mäso si môžete pripraviť sami, alebo môžete využiť prípravu od profesionálov a vybrať si u nás burgery špičkovej kvality z prvotriednych plemien. V sortimente nájdete mäso tak lokálnych producentov, napr. ČESTR či The Real meat society, ako aj vyzreté mäsá z Írska či Argentíny. A nezabudnite, burger by sa vždy mal jesť rukami, nikdy nie príborom! 

Naše burgery

Tipy zo sortimentu

Tipy zo sortimentu


losos

Losos obyčajný
Naše lososy pochádzajú nielen z Nórska, ale aj zo Škótska a priezračných vôd Islandu či Faerských ostrovov. Na pultoch ponúkame aj divé formy lososa – keta a gorbuša. Jemne aromatické, chutné mäso je relatívne tučné, ale zdravé – predovšetkým vďaka veľkému množstvu omega-3 mastných kyselín. Rybu môžete grilovať klasickým spôsobom alebo v papilote.

Naše lososy

pstruh

Pstruh dúhový
Pstruha dovážame zo sladkých vôd celej Európy, ale aj od lokálnych dodávateľov v Českej republike, napríklad z Jizerských hôr alebo od Rokytna. Cesta ryby od výlovu do predajne trvá iba 22 hodín. Naši rybári vám ponúknu pstruha najčastejšie chladeného vo forme celej ryby, prípadne vám ho vyfiletujú. Pstruh má lahodné mäso, ktorému vyhovuje minimum prísad, napr. jemné bylinky, citrón alebo biele víno.

Naše pstruhy

krevety

Krevety
Krevety žijú v pobrežných vodách Tichého oceánu, od brehov severného Mexika po brehy stredného Peru, kde sa úspešne chovajú umelo, v tzv. chovných rybníkoch. Dorastajú do dĺžky 23 cm. Čerstvé kvalitné krevety majú lesklé a neporušené panciere bez škvŕn, čerstvosť sa spozná aj podľa príjemnej vône. Grilované krevety sú typické pre stredomorskú kuchyňu, majú tuhšiu konzistenciu, a preto sa odporúča na prípravu použiť marinádu s prísadou citrónovej šťavy.

Naše krevety

trefa-do-ruzovej

Zásah do ružového
Viete, ako vzniká ružové? Rosé sa vyrába z modrého hrozna, keď sa zo šupiek bobúľ uvoľňuje len obmedzené množstvo červeného farbiva. Ružové vína sa podávajú schladené (8 – 12 °C), spravidla sú svieže, aromatické, a hodia sa tak k ľahším pokrmom, ideálne ku grilovaným rybám. Teraz môžete vyberať z nášho nového radu značky francúzskych vín Sélection du Sommelier, kde nájdete celkovo 19 vín z najznámejších francúzskych oblastí.

Alkohol predávame len osobám starším ako 18 rokov.

Tipy ze sortimentu


jarni-vina

Tóny bielej
Okrem ružového vína sa k letným ľahkým pokrmom skvele hodia lahodné biela vína. Na svete sa pestuje okolo 5 000 odrôd viniča, z ktorých sa vyrábajú biele vína. V Čechách a na Morave sú najobľúbenejšími odrodami Veltlínske zelené, Rulandské biele a sivé, Müller Thurgau alebo Sauvignon. U našich susedov v Rakúsku a Nemecku je najpopulárnejší Rizling. Všetky tieto odrody nájdete v našich vínotékach vrátane francúzskych vín našej značky Sélection du Sommelier.

Alkohol predávame len osobám starším ako 18 rokov.

Tipy zo sortimentu


sila-cervene

Sila červenej
K letnej sezóne neodmysliteľne patrí príprava grilovaných špecialít. K tým najobľúbenejším steakom z hovädzieho a bravčového mäsa je červené víno ideálnym spoločníkom. Skvele korešponduje s výraznou chuťou mäsa, podčiarknutou úpravou nad žeravým uhlím, a okrem toho podporuje dobré trávenie. Všeobecne platí, že k jednoduchým úpravám môžete podávať ľahšie vína, k silne koreneným mäsám je možné vybrať ťažšie a výraznejšie varianty.

Alkohol predávame len osobám starším ako 18 rokov.

Tipy zo sortimentu


steaky

Steaky
Ponuka hovädzích steakov je nesmierne pestrá. Dopriať si môžete jemné chudé, výrazne prerastené, s kosťou aj bez nej alebo rezy z mnohých krajín pôvodu. Na grilovanie hovädzieho mäsa je prvotným predpokladom správny výber mäsa: mäso určené na gril by malo vynikať predovšetkým krehkosťou, ktorú ovplyvňuje tak spôsob chovu, ako aj plemeno a konečný čas zretia mäsa. Pri grilovaní nezabudnite steak sprudka opiecť a potom pokračovať pri nižších teplotách. Na otáčanie používajte kliešte, do mäsa nikdy nepichajte. Prepečenie mäsa overíte pomocou testu palcom – čím viac je možné mäso stlačiť, tým je surovejšie.