Postup:
1. Listový petržlen umyjeme, otrháme lístky a nakrájame na jemné rezančeky.
2. Olivy necháme odkvapkať na sitku a nakrájame ich na kocky 2 x 2 mm.
3. Feferónky pozdĺžne rozkrojíme, špičkou noža odstránime semienka a nakrájame na rovnaké kocky ako olivy.
4. V miske rozmiešame vínny ocot spolu so soľou a cukrom.
5. Potom postupne vmiešame metličkou olivový olej, až nám vznikne jemná emulzia, do ktorej nakoniec vmiešame nakrájané kocky.
6. Dresing ochutnáme.
Komentár kuchára:
1. Pri príprave tohto dresingu je dôležité, aby suroviny boli nakrájané na kocky rovnakej veľkosti.
2. Možno použiť ku grilovaným mäsám, na ryby, morské plody, hydinu a vegetariánske pokrmy či šaláty.