Postup:
1. Pripravíme si olúpaný cesnak a nastrúhaný parmezán.
2. Do vyššej nádoby nalejeme časť olivového oleja, pridáme majonézu, worchesterovú omáčku, ančovičky, dijonskú horčicu, nastrúhaný parmezán a plátky cesnaku.
3. Všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie.
4. Následne, za stáleho miešania, pridávame postupne zvyšok olivového oleja.
5. Hotový dresing dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
6. Konzistencia dresingu je husto tečúca.
Komentár kuchára:
1. Pri príprave môžeme použiť aj časť oleja z naložených ančovičiek.
2. Časť ančovičiek môžeme jemne nakrájať a vložiť do hotového dresingu ako vložku.
3. Dresing musí byť chuťovo výrazný, lebo ním ochucujeme všetky súčasti šalátu.
4. Pri servírovaní šalátu by sme mali v miske opatrne premiešať suroviny s dresingom a až potom ich naaranžovať na tanier.