Postup:
1. Cukor, celé vajcia, žĺtky a vanilkový cukor vymiešajte do peny. Potom pomaly pridajte citrónovú šťavu, citrónovú kôru a múku. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
2. Zo všetkých piatich bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
3. Formu na baránka vymažte maslom a dôkladne vysypte polohrubou múkou. Cesto vlejte do vymazanej formy pár milimetrov pod okraj, aby vám nevybehlo, a formu vložte do rúry predhriatej na 200 °C (teplovzdušnej na 180 °C).
4. Baránka pečte zhruba 40 minút, cesto vám krásne rozvonia. O tom, či je dobre upečený, sa presvedčíte pomocou špajle – ak ju vytiahnete čistú, cesto je hotové.
5. Formu vyberte z rúry a ešte horúcu zabaľte do vlhkej utierky. Baránka vyklopte až po tom, čo úplne vychladne – predídete tak jeho poškodeniu.
6. Na záver baránka posypte práškovým cukrom a z hrozienok mu urobte oči.