Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Trhanec s orechmi a slivkami

trhanec_400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

 
  • 100 g hrozienok
  • 60 ml tuzemáku
  • 250 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 350 ml mlieka
  • 6 polievkových lyžíc cukru
  • 1 tobolka vanilky
  • citrónová kôra
  • maslo
  • vlašské orechy
  • 200 g sliviek
  • mletá škorica
  • práškový cukor

Postup:

1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.

2. Žĺtky rozšľaháme s vanilkou, prilejeme mlieko a za stáleho miešania pomaly prisypávame múku. Pridáme hrozienka namočené v rume a citrónovú kôru. Nakoniec pomaly vmiešame ušľahaný sneh z bielkov a cukru.

3. Hotové cesto pečieme pomaly z oboch strán na masle.

4. Upečenú placku lyžicou roztrháme v panvici a ešte orestujeme.

5. Servírujeme s rozvarenými slivkami, vlašskými orechmi a škoricovým cukrom.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce