Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Topinamburová polievka s pórom

Topinamburová polievka s pórom

Počet porcií: 3
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 45 min

Ingrediencie:

 
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 400 g umyté a očistené topinambury (plus 2 ks umyté topinambury na chipsy)
  • 60 g očisteného zeleru
  • 80 póru (iba biela časť)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Cca 1 l zeleninového vývaru
  • 2 ks celé čierne korenie
  • Soľ
  • Štipka muškátového oriešku
  • Štipka mletej kajenskej papriky

Postup:

1. V hrnci rozohrejeme olej a speníme na ňom na kolieska nakrájaný pór. Pár minút restujeme.

2. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a ešte minút restujeme.

3. Vhodíme topinambury, nakrájané na menšie kúsky a tiež nakrájaný zeler. 3 minúty porestujeme.

4. Zalejeme vývarom, prihodíme čierne korenie, soľ, muškátový oriešok a papriku a prikryjeme.

5. Polievku varíme na slabom ohni cca 30 minút alebo pokiaľ nám topinambury a zeler nezmäknú.

6. Polievku rozmixujeme a môžeme ešte dosoliť.

7. Rozdelíme ju do tanierov a môžeme ozdobiť topinamburovými chipsami, bylinkami a olivovým olejom.

8. PChipsy priptavíme nasledovne. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov C a plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Topinambury poriadne očistíme pod tečúcou vodou (nešúpeme ich). Nakrájame ich na tenučké plátky, ktoré rozložíme na plech tak, aby sa neprekrývali- Poriadne posolíme a pokropíme olivovým olejom. Dáme zapiecť na cca 10 minút. Tento proces treba poctivo sledovať, aby nám v rúre nezhoreli.


topinamburova-polievka-s-porom


Archív receptov

Culinar

Zelenina