Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Thajské ságo

Thajské ságo

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆
Čas prípravy: 40 min

Ingrediencie:

 
  • 500 ml kokosového mlieka
  • 4 pol. lyžice varených tapiokových perál
  • 8 pukov palmového cukru
  • 500 ml vody
  • 3 ks citrónovej trávy
  • 5 limetových listov
  • 4 pol. lyžice zŕn z varenej kukurice
  • 1 pol. lyžica drvených pistáciových orieškov
  • 2 pol. lyžice sušeného chlebovníka
  • 8 vetvičiek thajskej bazalky

 

Príprava:

1. V hrnci rozpustíme 4 puky palmového cukru, podlejeme vodou, pridáme citrónovú trávu a limetové listy. 

2. Pozvoľna varíme, kým nevznikne jemný sirup.

3. Ten následne schladíme, scedíme a pridáme doň vopred uvarené kukuričné zrnká a necháme ich marinovať minimálne 2 hodiny.

4. 4 puky palmového cukru prevaríme s kokosovým mliekom na jemný krém a potom ho schladíme.

5. Tapiokové perly vložíme do vriacej vody, uvaríme ich do zmäknutia, potom precedíme a dôkladne prepláchneme studenou vodou.

 

Podávanie:

1. Do sklenenej misky vložíme tapiokové perly, marinovanú kukuricu a podlejeme pripraveným kokosovým krémom. 

2. Ozdobíme ľadovou drvinou, pistáciovými orieškami, chlebovníkom a vetvičkami thajskej bazalky.  

 

Recept podľa šéfkuchára Zdeňka Křížka.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Ovocie