Tento web používa súbory cookies. Používaním tohto webu súhlasíte s ukladaním a používaním súborov cookies. Viac informácií
Ak chcete, aby sa zobrazovala optimalizovaná stránka, musíte mať aktualizovaný prehliadač a povolený javascript
Na zobrazenie tejto webovej stránky je potrebné mať povolený javascript
Devínska Nová Ves 7081 841 07 Bratislava
0850 123 223 info@metro.sk
Ingredience:
Na cesto:
Na náplň:
Postup:
1. Na doske premiešame všetky suché ingrediencie, pridáme nakrájané maslo a žĺtky.
2. Rýchlo vypracujeme hladké cesto a necháme ho odpočinúť v chlade. Cesto následne vyvaľkáme, vložíme do koláčovej formy a prepichneme vidličkou.
3. Olúpanú tekvicu zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Uvaríme ich v pare domäkka alebo pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút.
4. Vychladnutú tekvicu následne rozmixujeme, pridáme cukor, vajcia, smotanu, škoricu a pár kvapiek citrónovej šťavy. Zmes vyšľaháme do hladkej konzistencie a vlejeme ju do formy s cestom.
5. Tekvicový koláč pečieme pri 180 °C zhruba 35 – 40 minút.
Tekvica maslová čerst. váž. cca 1kg/ks
Viac o produkte
Kotányi Škorica mletá 5x25 g
Nájsť najbližšiu predajňu alebo Prezerať sortiment