Postup:
1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a rozmiešame v nej maslo.
2. V miske si rozľaháme 2 celé vajcia a 4 žĺtka, pridáme 50 g krupicového cukru a opatrne vmiešame čokoládovú zmes, 2 lyžice likéru a pomarančovú kôru.
3. V samostatnej miske ušľaháme 4 bielka, pridáme 100 g cukru a vyšľaháme z nich pevný sneh. Zľahka zamiešame do čokoládovej zmesi.
4. Formu vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Použijeme formu priemeru cca 24 cm.
5. Rúru predohrejeme na 180 °C (horkovzdušnú na 160 °C) a nalejeme zmes do formy. Pečieme asi 35 – 40 minút. Čakáme, až okraje vybehnú a popraskajú, ale stred sa ešte mierne chveje.
6. Necháme vychladnúť a opatrne prenesieme z formy na servírovací tanier.
7. Vyšľaháme si šľahačku, pridáme 1 lyžicu likéru a vanilkového extraktu. Opatrne všetko kladieme do tortovej priehlbiny a na záver poprášime kakaom a dozdobíme podľa fantázie.
Môj tip:
Šľahačku opatrne pokladáme kliešťami na zmrzlinu, vďaka tomu sa vytvoria pekné obláčiky. Zdobíme čerstvým ovocím alebo kúskami pomarančovej a citrónovej kôry, čerstvými jedlými kvetmi alebo len poprášime kakaom. Čím viac si tortu vyšperkujete, tým bude krajšia!