Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Piškótová roláda s fialkami

Piškótová roláda s fialkami

Počet porcií: 6 porcí
Obtiažnost:☆☆
Čas prípravy: 40 min

Ingrediencie:

 
  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 5 dl šľahačky
  • 50 – 70 g  aliek
  • podľa chuti práškový cukor do šľahačky a na ozdobu

Postup:

Príprava cesta:

1. Vajcia s cukrom a kakaom vyšľaháme do peny a opatrne vmiešame múku.

2. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru štvorca či obdĺžnika.

3. Pečieme sprudka asi 5 minút v rúre predhriatej na 200 °C, a keď cesto na povrchu jemne zružovie, plech vytiahneme, aby nestvrdlo. Korpus ešte za tepla zarolujeme aj s papierom na pečenie, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Mierne osladenú šľahačku vyšľaháme do tuha (ak vynechá- me cukor, viac vynikne chuť  aliek).

4. Mierne osladenú šľahačku vyšľaháme do tuha (ak vynechá- me cukor, viac vynikne chuť  aliek).

5. Rozprestretý korpus potrieme šľahačkou a rovnomerne posypeme  alkami, niekoľko ich necháme na ozdobu. Zrolujeme a dáme do chladničky.

6. Pred podávaním ozdobíme zvyšnými kvetmi a jemne pocukrujeme.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Ovocie