Postup:
1. Múku zmiešame so soľou, pridáme maslo a tuk a potom po lyžiciach prilievame vychladenú vodu. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré potom necháme odpočinúť v chladničke.
2. Maslo, sirup, hnedý cukor, soľ a dreň z vanilkového struku dôkladne premiešame v mise.
3. Rozšľaháme jedno vajce a vmiešame ho k sladkej zmesi. Rovnakým spôsobom postupujeme aj s ostatnými vajcami.
4. Odpočinuté cesto rozvaľkáme, vložíme do koláčovej formy, odkrojíme presahujúce okraje a predpečieme zhruba 5 minút v rúre predhriatej na 170 °C.
5. Korpus vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a vlejeme naň pripravenú náplň. Rovnomerne ju rozotrieme a pokryjeme pekanovými orechmi.
6. Pečieme približne 20 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Následne formu prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 20 – 30 minút.
7. Koláč necháme úplne vychladnúť, opatrne ho nakrájame a podávame s nesladenou šľahačkou alebo kopčekom vanilkovej zmrzliny.