Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečená tekvica s karamelovou cibulkou a fetou

Pečená tekvica s karamelovou cibulkou a fetou

Počet porcií: 2
Obtiažnost: ★☆
Čas prípravy: 40 min

Ingrediencie:

 
  • 1 menšia tekvica hokkaido
  • 1 celá červená cibuľka
  • 2 PL trstinového cukru
  • konzerva ciceru
  • hrsť lieskových orieškov
  • 100 g feta syr
  • 3 PL olivového oleja (viac podľa potreby)
  • 1 PL medu
  • Štipka škorice
  • Soľ/čierne korenie
  • Nasekaný koriander (alebo petržlenová vňať)

Postup:

1. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si veľký plech s papierom na pečenie.

2. Surovú tekvicu opatrne rozkrojíme, vydlabeme a odstránime vnútro (jadrá) a celú ju (aj so šupou) nakrájame na kocky.

3. Červenú cibuľku nakrájame na mesiačiky, dáme do misky a zasypeme cukrom.

4. Na plech rovnomerne rozložíme kocky tekvice, cibuľové mesiačiky, cícer, nasekané lieskovce. Pokropíme olejom, medom. Poprášime trochou škorice. Osolíme, okoreníme podľa chuti.

5. Dáme zapiecť do rúry na cca 25-30 minút.

6. K upečenej tekvici primiešame feta syr a môžeme dozdobiť koriandrom.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Ovocie