Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Mrkvový koláčik

mrkvovy-kolacik-2

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  • 4 celé vajíčka (samostatne bielky, žĺtky)
  • 180 g trstinového cukru
  • 280 g najemno strúhanej mrkvy
  • 120 g mletých lieskovcov
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 100 g bielej čokolády
  • 200 ml šľahačková smotana
  • 250 g mascarpone

Postup:

1. Najlepšie ak si krém pripravíte deň dopredu. V hrnci zohrejeme (nevaríme) smotanu s bielou čokoládou, miešame a necháme ju úplne rozpustiť. Necháme vychladnúť a odložíme do ďalšieho dňa do chladničky. Na druhý deň šľahačku vyšľaháme (môžeme pridať aj stužovač). Vyšľaháme si aj mascarpone a opatrne ho zmiešame so šľahačkou. Odložíme, kým sa nám neupečie koláčik.

2. Pripravíme si formu s priemerom 24 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.

3. Vyšľaháme si žĺtky s cukrom dopenista.

4. Primiešame nastrúhanú mrkvu.

5. Samostatne zmiešame mleté lieskovce, vlašské orechy, škrob, prášok do pečiva a štipku soli.

6. Tieto suché ingredience primiešame k mokrým a opatrne primiešame bielky. Cesto nalejeme do formy.

7. Dáme piecť na 40-45 minút. Koláčik vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Potrieme krémom a ozdobíme.


Tipy z sortimentu


Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce