Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Mrkvová torta - školská jedáleň

Mrkvová torta - školská jedáleň

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 2 hod

Ingredience:

Korpus:

 
  • 225 g cukru
  • 325 g mrkvy 
  • 100 g vajec
  • 15 g vanilínového cukru
  • 55 g slnečnicového oleja
  • 5 g mletej škorice
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2g soli
  • 80 g jadier vlašských orechov
  • 225 g hladkej múky „00“
  • 70 g ananásového kompótu bez nálevu

Krém:

 
  • 200 g syra Philadelphia
  • 50 g smotany 33 %
  • 75 g práškového cukru

 

CENA ZA PORCIU CCA 0,40 €

Postup:

Príprava cesta:

1. Ošúpanú mrkvu uvaríme na zhryz a nastrúhame na hrubom strúhadle.

2. Ananás nasekáme na kúsky vo veľkosti cca 3 mm.

3. V kotlíku vyšľaháme do peny vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom a olejom, potom vmiešame ananás s mrkvou.

4. Preosiatu múku zmiešame so sypkými prísadami (škorica, prášok do pečiva, soľ, vlašské orechy) a jemne zmiešame s vajcami.

5. Hmotu nalejeme do pripravenej tortovej formy, uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C cca 90 minút.


Príprava krému:

1. Philadelphiu spolu s cukrom a smotanou vyšľaháme do pevného krému.


Príprava omáčky:

1. Mrkvovú šťavu nalejeme do kastrólika a redukujeme(zvárame) pozvoľna do zhustnutia.

2. Ochutíme štipkou soli a citrónovou šťavou

Dohotovenie:

1. Upečený a vychladený korpus potrieme vyšľahaným krémom a špičkou noža odekorujeme. Krájame dobre vychladený, najlepšie na druhý deň. 


Podávanie:

1. Tanier posypeme malým množstvom strúhaných orechov a na stred preložíme rez torty. 

  


Komentár Tímu Makro Akademie

V stravovacích zariadeniach typu školských jedální alebo bufetov sa väčšinou ponúkajú stále rovnaké dezerty – často za použitia chladených či mrazených polotovarov. Tento dezert je veľmi jednoduchý na prípravu, navyše zodpovedá spotrebnému košu – mrkva, orechy, mliečny produkt a ponížené množstvo cukru a soli. Prečo teda nedať deťom zeleninu vo forme dezertu? 

 

Recept pripravil tím MAKRO Akademie.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Čerstvá zelenina