Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Mrkvová torta - Reštaurácia

Mrkvová torta - Reštaurácia

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 3 hod

Ingredience:

Korpus:

 
  • 112,5 g cukru
  • 162,5 g mrkvy
  • 50 g vajec
  • 7,5 g vanilínového cukru
  • 27,5 g slunečnicového oleja
  • 2,5 g mletej škorice
  • 5 g prášku do pečiva
  • 1 g soli
  • 40 g jadier vlašských orechov
  • 112,5 g hladkej múky „00“
  • 35 g ananasového kompótu bez nálevu

Krém:

 
  • 200 g syra Philadelphia
  • 50 g smotany 33 %
  • 75 g práškového cukru

Želé

 
  • 100 g mrkvy
  • 500 ml mrkvovej šťavy natur
  • 10 g plátkovej želatíny
  • 50 g cukru

Mrkvová omáčka :

 
  • 500 ml mrkvovej šťavy natur
  • 25 g citróna na šťavu
  • 0,1 g soli Mrkvové ch 

Mrkvové chipsy:

 
  • 200 g mrkvy
  • 0,1 g soli
  • 50 g cukru 

Dohotovenie:

 
  • 100 g marhuľovej marmelády

 

CENA ZA PORCIU CCA 0,70 €

Postup:

Príprava cesta:

1. Ošúpanú mrkvu uvaríme na zhryz a nastrúhame na hrubom strúhadle.

2. Ananás nasekáme na kúsky vo veľkosti cca 3 mm.

3. V kotlíku vyšľaháme do peny vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom a olejom, potom vmiešame ananás s mrkvou.

4. Preosiatu múku zmiešame so sypkými prísadami (škorica, prášok do pečiva, soľ, vlašské orechy) a jemne zmiešame s vajcami.

5. Hmotu nalejeme do pripravenej tortovej formy, uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C cca 90 minút.


Príprava krému:

1. Philadelphiu spolu s cukrom a smotanou vyšľaháme do pevného krému.


Príprava omáčky:

1. Mrkvovú šťavu nalejeme do kastrólika a redukujeme(zvárame) pozvoľna do zhustnutia.

2. Ochutíme štipkou soli a citrónovou šťavou


Príprava chipsov:

1. V Ošúpanú mrkvu pozdĺžne nakrájame na ná- rezovom stroji na 2 mm plátky.

2. Sparíme ich vo vriacej vode ochutenej soľou a cukrom, osušíme, rozložíme na cukrársky papier a sušíme v konvektomate na 80 °C cca 6 hodín.


Príprava želé:

1. Ošúpanú Očistenú mrkvu uvaríme domäkka a rozmixujeme dohladka.

2. Plátkovú želatínu necháme napučať v studenej vode.

3. Mrkvovú šťavu ohrejeme, zmiešame s rozmixovanou mrkvou a zohrejeme.

4. Pridáme napučanú želatínu, ochutíme cukrom a rozmiešame.

5. Podľa potreby prepasírujeme cez jemné cedidlo.

6. Vychladený korpus uzavrieme do pripraveného ráfika a potrieme marmelá- dou, aby sme uzavreli póry.


Dohotovenie:

1. Korpus zalejeme pripraveným želé a necháme v chladničke stuhnúť. Krájame najlepšie na druhý deň, keď je želatína dokonale stuhnutá.


Podávanie:

1. Rez torty preložíme na stred taniera, doplníme nokom vyšľahaného krému, omáčkou a mrkvovým chipsom.

  


Komentár Tímu Makro Akademie

Základ prípravy je rovnaký a dohotovenie je pre profesionálnych kuchárov ľahké. Oproti verzii pre jedálne je obohatený o ďalšie produkty z mrkvy, ktoré dezertu dodávajú chuťovú sviežosť a ľahkosť. Pri servírovaní je nutné dbať na maximálnu čistotu a presnosť..

 

Recept pripravil tím MAKRO Akademie.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Čerstvá zelenina