Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Marmeláda z čiernych rybezlí

slivkovy_dzem_s_balzamikom_400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie:

 
  • 2000 g čiernych ríbezlí
  • 1500 g kryštálového cukru
  • 200 ml vody
 

Postup:

1. Ríbezle zbavíme stopiek, umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme vodou. 

2. Varíme na miernom plameni za stáleho miešania, kým plody nezmäknú. Následne prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme sa zbavili šupiek a zrniečok.

3. Šťavu vrátime do hrnca, pridáme cukor a za stáleho miešania varíme asi 10 minút – vzniknutú penu priebežne zbierame.

4. Potom naplníme čisté poháre, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.

 

TIP: Ríbezle obsahujú veľké množstvo pektínu, preto nie je potrebné pri výrobe zaváraniny používať žiadne želírovacie látky.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce