Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Mäkké medové perníčky

mekke_pernicky_400

Počet porcií: 1
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie:

 
  • 150 g hladkej pohánkovej múky
  • 2 polievkové lyžice kokosového cukru
  • 40 g mletých mandlí (2 – 3 polievkové lyžice)
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • ½ polievkovej lyžice perníkového korenia
  • štipka himalájskej soli
  • 5 polievkových lyžíc medu
  • 70 g kokosového oleja
  • 1 polievková lyžica jahodovej marmelády
    (domácej, sladenej kokosovým cukrom)

 

Čokoládová poleva:

 
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného kokosového oleja
  • 1 vrchovatá polievková lyžica nepraženého kakaového prášku
  • polievková lyžica medu

Postup:

1. Všetky sypké ingrediencie zmiešame a prilejeme med, rozpustený kokosový olej a marmeládu.

2. Vypracujeme cesto – malo by byť mäkšie a trochu lepkavé.

3. Zabalíme ho do fólie a necháme niekoľko hodín odležať v chladničke.

4. Potom z neho tvoríme menšie guľôčky o veľkosti čerešne a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi guľôčkami nechávame
medzery – cesto sa roztečie a vzniknú krásne nadýchané medovníčky.

5. Pečieme na 180 °C približne 12 minút.

6. Hotové perníčky necháme vychladnúť, potom namočíme do čokoládovej polevy a podľa fantázie ozdobíme orechmi a cukrovou polevou. Ozdobené perníčky uložíme do chladu.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce