Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Lemon meringue

lemon_meringue-400

Počet porcií: 10 - 12 ks
Obtiažnost:☆☆
Čas prípravy: 30 minut

Cesto:

 
  • 180 g hladká múka
  • 100 g cukor krupica
  • 100 g vanilkový cukor
  • 7 g kypriaci prášok
  • 120 ml mlieko
  • 60 ml slnečnicový olej
  • 2 ks žĺtok
  • kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
  • šťava z polovice citróna
  • štipka soli

Náplň:

 
  • lemon curd

Meringue:

 
  • 2 ks bielka cca 70 g
  • 80 g cukor kryštál do snehu
  • 100 g cukor na rozvarenie
  • 40 ml voda

Postup:

1. Hladkú múku preosieme, pridáme cukor, kypriaci prášok a štipku soli. V miske dôkladne premiešame všetky sypké suroviny.

2. Na dno robota dáme ako prvý slnečnicový olej a pridávame všetky ostatné mokré suroviny, postupne pridávame a zašľahávame sypké suroviny. Do pripraveného plechu na cupcakes vyskladáme papierové košíčky, tie plníme zhruba centimeter pod okraj, pečieme v predohriatej rúre zhruba 25 minút na 160 °C.

3. Upečené tortičky necháme vychladnúť, do ich stredu urobíme malú dierku a naplníme korpus CITRÓNOVÝM KRÉMOM – LEMON CURD (ten môžeme kúpiť, alebo si pripraviť domácu verziu), tortičky zdobíme MERINGOM. Na ten vyšľaháme pevný sneh z dvoch bielkov ( je potreba ich prepasterizovať nad vodným kúpeľom, alebo použiť už pasterizované bielka).

4. Cukor s vodou dáme variť na 117 °C a prilejeme do vyšľahaného snehu hotový cukrový rozvar a zašľaháme. Pokiaľ chceme skutočne očariť, vložíme medzi korpus a meringue vopred upečenú cukrovú pusinku. Meringue môžeme mierne ožehnúť a nakoniec posypať citrónovou kôrou a kúskami nadrobenej pusinky.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina