Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Košíčky s krémom a jahodami

Košíčky s krémom a jahodami

Počet porcií: cca 20 ks
Obtiažnost: ★★★
Čas prípravy: 2 hod.

Ingrediencie:

Cesto:

 
  • 600 g hladkej múky
  • 400 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 1 balenie vanilkového cukru

Ingrediencie:

 
  • 750 g jahôd
  • 400 g tvarohu
  • 250 g práškového cukru
  • 6 žĺtok
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • šľahačka
  • lístky mäty:

Postup:

Príprava cesta:

1. Múku, práškový a vanilkový cukor a špetku soli premiešame v miske. Pridáme žĺtky a studené maslo nakrájané na kocky.

2. Cesto miešame tak dlho, pokiaľ nevytvorí celistvú hmotu bez hrudiek. Potom ho zabalíme do potravinovej fólie a pred ďalším spracovaním ho necháme odležať v chladničke apoň 1 hodinu, ideálne cez noc.

3. Trúbu rozohrejeme na 170 °C. Vychladené cesto vyváľame na zhruba 1 cm silný plátok, z ktorého vykrojíme kolieska o trochu väčšie, ako sú formičky.

4. Cesto do nich dôkladne vtlačíme a následne pečieme v trúbe asi 20 minút, pokiaľ cesto nezozlatne. Upečené košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť.


Príprava náplne a zhotovenie košíčkov:

1. Žĺtky vyšľaháme vo vodnom kúpeli do peny spoločne s práškovým a vanilkovým cukrom. Vlažnú zmes potom pečlivo vyšľaháme do tvarohu.

2. Hladký krém vložíme do cukrárskeho sáčku a primeraným množstvom naplníme košíčky. Na každý košík naaranžujeme kúsky jahôd, môžeme pridat šľahačku a ozdobíme lístkom mäty.




Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce