Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kešu dúhová torta

kesu_duhovy_dort-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆
Čas prípravy: 120 minut

Ingrediencie:

 
  • 130 g kešu
  • 100 g strúhaného bio kokosu
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • 100 ml kokosového mlieka
  • vanilkový extrakt Kešu krém
  • 300 g kešu (namočených cez noc alebo aspoň na 6 hodín)
  • ¼ hrnčeka kokosového mlieka
  • 2 polievkové lyžice šťavy z citróna
  • 3 polievkové lyžice kokosového oleja
  • Príchute krému Čučoriedková časť: 100 g čučoriedok
  • Malinová časť: 100 g malín
  • Špenátová časť: 2 hrsti špenátu, 2 polievkové lyžice kokosového mlieka, 1 polievková lyžica kokosového oleja, vanilkový extrakt
  • Čokoládová časť: 1,5 polievkovej lyžice kokosového mlieka, 1,5 polievkovej lyžice rozohriatej čokolády, 1 polievková lyžica kokosového oleja
  • Na ozdobu lesné ovocie, pistácie alebo jedlé kvety 

Postup:

1. Kešu spolu s kokosom, vanilkou, škoricou a kokosovým mliekom vložíme do mixéra a mixujeme, kým sa nevytvorí hladká hmota.

2. Rozdelíme ju na 4 časti, rovnomerne rozprestrieme a prstami alebo lyžicou pritlačíme na dno formičiek.

3. Formičky prekryjeme a vložíme aspoň na 1,5 hodiny do chladničky.

4. Kešu krémy Kešu precedíme, prepláchneme a s ďalšími ingredienciami vložíme do mixéra.

5. Zmes mixujeme, kým sa nevytvorí jemná hmota.

6. Vzniknutú hmotu rozdelíme na 4 časti a rozdelíme do misiek.

7. Potom vložíme jednu časť kešu do mixéra, pridáme čučoriedky a rozmixujeme.

8. Vzniknutú zmes rovnomerne rozprestrieme do formičiek so stuhnutou spodnou vrstvou a necháme v mrazničke stuhnúť.

9. Postup opakujeme aj s ďalšími príchuťami tak, aby predchádzajúca vrstva bola vždy dostatočne stuhnutá.

10. Jednotlivé vrstvy kombinujeme podľa chuti. Hotové tortičky vložíme aspoň na 3 hodiny do mrazničky.

11. Potom ich ozdobíme lesnými plodmi, nasekanými pistáciami alebo jedlými kvetmi a podávame.

 


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina