Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Jablkový koláč

Jablkový koláč

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie:

 
  • 2 celé vajcia
  • 120 g trstinového cukru
  • 1 dl rastlinného oleja
  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL škorice
  • štipka mletého muškátového oriešku
  • 100 g čokolády (aspoň 60%)
  • väčšie jablká
  • hrsť nasekaných lieskovcov

Postup:

1. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu s priemerom 24 cm. Vystelieme ju papierom na pečenie.

2. Čokoládu nasekáme na menšie kocky. Taktiež jablká očistíme a nakrájame na malé kocky.

3. Vyšľaháme si vajcia s cukrom. Prišľaháme olej.

4. Samostatne zmiešame múku, sódu bikarbónu, škoricu a muškátový oriešok.

5. Túto suchú zmes pridáme k zvyšnému cestu a premiešame. 

6. Nakoniec primiešame kocky z jabĺk a nasekanú čokoládu.

7. Premiešané cesto nalejeme do formy a navrch naukladáme nasekané lieskovce.

8. Pečieme asi 35 – 40 minút.


jablkovy-kolac-augustovy-recept


Archív receptov

Culinar

Ovocie