Postup:
1. Zmiešame zakysanú smotanu, vajcia a žĺtky.
2. Po chvíli pridáme semienka z lusku a cukor.
3. Až bude zmes napenená, začneme po kúskoch primiešavať maslo.
4. Zmes miešame tak dlho, až nám nezmiznú hrudky z masla.
5. Ďalej pridáme múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
6. Všetko opäť dôkladne premiešame.
7. Jablká rozpolíme, zbavíme jadier a nakrájame na menší kúsky.
8. Citrónovú šťavu a vanilkový cukor zmiešame a necháme chvíľu odstáť.
9. Medzitým si rozprestrieme cesto na maslom vymastený plech.
10. Vyskladáme na neho kúsky jabĺk, ktoré posypeme mandľami.
11. Nakoniec všetko zalejeme medom a citrónovou šťavou.
12. Pečieme dozlatista v rozohriatej trúbe po dobu 45 minút.
13. Teraz už si jen pripraviť kávu alebo čaj a užiť si výborný jablkový koláč. Dobrú chuť!