Postup:
1. Do hrubostenného hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a dreň z vanilkového struku a privedieme do varu.
2. Po malých častiach a za stáleho miešania postupne pridávame marcipán a prilievame Amaretto. Nakoniec vmiešame hrozienka naložené v rume.
3. Umyté jablko rozkrojíme na štyri diely a odstránime jadrovník. Na panvici zľahka opražíme mandle.
4. Lístkové cesto rozvaľkáme na dva pláty. Jeden pomyselne rozdelíme na štyri časti, uprostred každej z nich nakladieme polievkovou lyžicou marcipánovú zmes a položíme na ňu štvrtinu jablka.
5. Okolie potrieme rozšľahaným bielkom. Všetko prekryjeme druhým plátom lístkového cesta a prstami ho dôkladne pritlačíme.
6. Nad každým jablkom vykrojíme ostrým nožom kríž a cesto opatrne odkryjeme, aby počas pečenia mohla unikať vlhkosť.
7. Vrchnú časť cesta potrieme zvyšným vajcom a posypeme praženými mandľami.
8. Ostrôžkou rozdelíme cesto na štyri diely a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme dozlatista približne 15 – 20 minút.