Postup:
1. Melón očistím od kôry a nechám vnútrajšok vcelku.
2. V miske si zmiešam cukor, zázvor, kurkumu, soľ, kôru z limetky a citróna a melón v zmesi obalím. Potom ho vložím do sáčku na vákuovanie a zavákuujem. Keď
nemám vákuovačku, prelejem zmes do uzatvárateľnej nádoby a melón nechám marinovať v nej. V chladničke nechám minimálne cez noc, ideálne 1 – 2 dni.
3. Pripravím si základ pre kokosovú zmrzlinu. Zmiešam všetky suroviny – hustejšie kokosové mlieko, med a štipku soli pre zvýraznenie chuti. Sladkosť si prispôsobím podľa
chuti, doladím ju pridaním medu. Základ nalejem do uzatvárateľnej nádoby a nechám cez noc v mrazničke.
4. Pred podávaním si vyberiem kokosovú zmrzlinu z mrazničky a vo výkonnom mixéri, ja používam Thermomix, vyšľahám zmrazenú kocku na hladkú zmrzlinu.
5. Melón vybalím z vákuového sáčku, osuším papierovou utierkou a nakrájam na plátky vysoké cca 1,5 cm. Na grile, alebo na grilovacej panvici, sprudka opečiem z každej strany.
6. Pripravím si misky, alebo hlboké taniere na servírovanie a naskladám ogrilované plátky melóna, kopček kokosovej zmrzliny a dozdobím nasekanými orieškami (mix solených
a nesolených). Ja som použila kešu, ale skvelo sa hodia aj pistácie alebo mandle.
7. Na záver dozdobím lístkami thajskej bazalky, alebo inou obľubenou bylinkou.