Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaný melón

grilovany-meloun-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 30 min (marinovanie a mrazenie 1 deň)

Ingrediencie:

 
  • 1/4 ks vodový melón (pre krajšiu farebnú kombináciu volím žltý)
  • 100 g trstinový cukor
  • 1 lyžička sušený zázvor
  • 1 lyžička mletá kurkuma
  • štipka soľ
  • 1 ks limetka – kôra
  • 1 ks citrón – kôra

Na zmrzlinu:

 
  • 400 ml kokosové mlieko (tučnejšie)
  • 2 lyžice med
  • štipka soľ

Na dozdobenie:

 
  • lístky thajská bazalka
  • oriešky (najlepšie kombinácia solených a nesolených)

Postup:

1. Melón očistím od kôry a nechám vnútrajšok vcelku.

2. V miske si zmiešam cukor, zázvor, kurkumu, soľ, kôru z limetky a citróna a melón v zmesi obalím. Potom ho vložím do sáčku na vákuovanie a zavákuujem. Keď
nemám vákuovačku, prelejem zmes do uzatvárateľnej nádoby a melón nechám marinovať v nej. V chladničke nechám minimálne cez noc, ideálne 1 – 2 dni.

3. Pripravím si základ pre kokosovú zmrzlinu. Zmiešam všetky suroviny – hustejšie kokosové mlieko, med a štipku soli pre zvýraznenie chuti. Sladkosť si prispôsobím podľa
chuti, doladím ju pridaním medu. Základ nalejem do uzatvárateľnej nádoby a nechám cez noc v mrazničke.

4. Pred podávaním si vyberiem kokosovú zmrzlinu z mrazničky a vo výkonnom mixéri, ja používam Thermomix, vyšľahám zmrazenú kocku na hladkú zmrzlinu.

5. Melón vybalím z vákuového sáčku, osuším papierovou utierkou a nakrájam na plátky vysoké cca 1,5 cm. Na grile, alebo na grilovacej panvici, sprudka opečiem z každej strany.

6. Pripravím si misky, alebo hlboké taniere na servírovanie a naskladám ogrilované plátky melóna, kopček kokosovej zmrzliny a dozdobím nasekanými orieškami (mix solených
a nesolených). Ja som použila kešu, ale skvelo sa hodia aj pistácie alebo mandle.

7. Na záver dozdobím lístkami thajskej bazalky, alebo inou obľubenou bylinkou.



Archív receptov

Culinar

Ovocie