Postup:
1. Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 20 cm (môže byť aj 22 cm, koláčik bude trošku nižší) a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
2. V hrnci nad parou rozpustíme čokoládu s maslom.
3. Vyšľaháme vajcia s cukrom dopenista.
4. V mixéri rozmixujeme uvarenú cviklu s nakrájaným jablkom. Pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a poriadne premixujeme.
5. K vajíčkovej zmesi pomaly prišľahávame aj cviklovočokoládovú zmes.
6. Pridáme kakao, múku, prášok do pečiva a štipku soli a zľahka celé cesto premiešame.
7. Dáme piecť na 40 minút. Koláčik vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
8. Pripravíme si ganache. V kastróliku zohrejeme smotanu, do ktorej pridáme nasekanú čokoládu a premiešame, nevaríme. Nakoniec pridáme aj maslo a miešame, kým sa tieto 3 ingrediencie neprepoja.
9. Na mierne vychladnutý koláčik natrieme lekvár a polejeme s ganache.
MARTA MARČÁKOVÁ
je vyštudovaná právnička a väčšinu voľného času trávi kreatívne v kuchyni pri príprave sladkých dobrôt a následnom fotení. Je spoluautorka kuchárskej knihy Príbehy z kuchyne.
www.thestoryofacake.sk