Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Cuketový koláč so slivkovým karamelom

Cuketový koláč

Počet porcií: 5
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 2 hod

Ingrediencie: 

 
  • 250 g cukety
  • 40 g sušených hrozienok
  • 40 g vlašských orechov
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 6 g kypriaceho prášku
  • 5 g vanilkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 5 g kakaa
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 ml polotučného mlieka
  • 125 g figového džemu
  • 720 g slivkového kompótu
  • 250 ml smotany na varenie

Postup: 

1. Nastrúhanú cuketu, hrozienka, posekané vlašské orechy, cukor, múku, vajíčka a kakao spolu zmiešame a dáme na maslom potretý plech piecť na 20 – 23 minút na 180 °C.

2. Medzitým roztopíme čokoládu na varenie s mliekom, upečené cesto vytiahneme, potrieme džemom a polejeme čokoládou.

3. Necháme vychladnúť, potom z cukru pripravíme karamel, do ktorého pridáme šťavu z kompótu a smotanu na varenie. 

4. Po zhustnutí pridáme na kocky nakrájané slivky, povaríme a servírujeme s upečeným koláčom.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Ovocie