Postup:
1. Najprv privedieme do varu mlieko spoločne so smotanou.
2. Priečne rozkrojíme vanilkový struk, zoškrabneme dužinu a spoločne so zvyškom struku pridáme do hrnca. Vanilku necháme v mlieku so smotanou zhruba 10 minút v odstavenom hrnci, aby sa jej chuť dostala do zmesi.
3. Oddelíme si žĺtky a pridáme k nim biely cukor. Dôkladne vyšľaháme. Potom k žĺtkom pridáme ochutené mlieko so smotanou a zmes prelejeme cez jemné sito do misy.
4. Zapekacie misky položíme na grilovaciu mriežku a nalejeme do nich krém. Potom grilovaciu mriežku vložíme do rúry a pečieme pri 100 °C zhruba 40 minút (podľa veľkosti misiek).
5. Krátko pred tým, než budeme podávať, posypeme Crème brûlée cukrom. Náš tip: Použite jemný trstinový cukor, ktorý dezertu dodá zaujímavú chuť. Môžete použiť taktiež práškový alebo rafinovaný cukor.
6. Po vybratí z rúry cukor skaramelizujeme pomocou flambovacej pištole. Nakoniec môžeme Crème brûlée dozdobiť ovocím či ovocným pyré.