Muflón je jediným zástupcom divoko žijúcich oviec na našom území a od ostatných druhov zveri ho jednoducho rozpoznáte vďaka charakteristickým šnekovito stočeným rohom (tulcom). Jeho mäso je považované za jedno z najchutnejších a hodí sa na všetky druhy kuchynských úprav.


940x200

Viete, že..?

Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu.

Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a množstvo dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej neškodnosti.


Znaky

Muflonie mäso má tmavočervenú farbu, je jemne vláknité a optimálne prerastené tukom. Najoceňovanejšie je najmä mäso mladých muflónčat, ktoré je výnimočne chutné, krehké a šťavnaté.

Využitie

Vykostený mufloní chrbát je možné upiecť vcelku, hodí sa však aj na minútky v podobe medailónikov či steakov. Podobne je možné spracovať šťavnaté stehno. Jednotlivé časti pleca sa uplatnia pri príprave gulášov a ragú, hodia sa taktiež na dusenie a pečenie, napríklad na víne alebo koreňovej zelenine. Mäso pochádzajúce z dospelých kusov sa odporúča naložiť pred prípravou do marinády – bude krehkejšie, šťavnatejšie a postačí mu kratšia tepelná úprava.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!