Výkrmové holuby vynikajú výraznou chuťou a vôňou a v kuchyni ich je možné spracovať mnohými rozličnými spôsobmi. Žijú takmer po celom svete a ich stavy stále rastú – najrozšírenejším druhom v Európe je holub hrivnák.


940x200

Viete, že..?

Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu.

Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a množstvo dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej neškodnosti.


Znaky

Mäso holúbät je veľmi krehké, ľahko stráviteľné, chutné a má nezameniteľnú arómu. Obsahuje vyšší podiel tuku, vďaka čomu zostáva aj po tepelnej úprave šťavnaté. Hmotnosť holubov dostupných na trhu sa v závislosti od veku pohybuje v rozmedzí 300 – 500 g.

Využitie

Holubie mäso je možné upiecť alebo dusiť na zelenine či víne, hodí sa na pošírovanie, konfitovanie, varenie v pare alebo úpravi sous-vide. Skvelo chutí taktiež vo forme paštéty. Staršie kusy je vhodné piecť dlhšie pri nižšej teplote a je možné ich využiť na prípravu polievok a vývarov. Vzhľadom na pomerne malú výťažnosť mäsa sa holub pripravuje najčastejšie vcelku, mäsitejšie exempláre však možno aj naporciovať a prsia či stehná pripraviť samostatne.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!