Kačky divé sú predkami kačiek domácich a vyskytujú sa v nižších polohách v blízkosti vôd po celej severnej pologuli. Vďaka delikátnej chuti patria k najobľúbenejším druhom pernatej zveri u nás.


940x200

Viete, že..?

Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu.

Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a množstvo dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej neškodnosti.


Znaky

Divá kačka má nižšiu výťažnosť mäsa než domáce druhy a obsahuje menej tuku – po úprave však zostáva šťavnatá. Koža sa modravo leskne, mäso má tmavočervené sfarbenie a príjemnú arómu.

Využitie

Mladšie kusy majú veľmi chutné a šťavnaté mäso, ktoré je možné piecť vcelku. V prípade starších kačiek je vhodné predvarenie a potom rýchle dopečenie, vďaka ktorému bude koža chrumkavá. Kačacie prsia sa hodia na smaženie, je možné ich piecť a skvele chutia údené. Stehná najlepšie vyniknú pri pozvoľnom dusení, napríklad na víne či zelenine, obľúbené sú taktiež so smotanovými alebo ovocnými omáčkami.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!