Tomahawk je exkluzívny rez, ktorý získal názov podľa svojho vzhľadu, ktorý pripomína tradičnú indiánsku sekeru. Krája sa z vysokej roštenky rovnako ako Rib-eye steak, na rozdiel od neho sa však v prípade Tomahawku ponecháva rebro.


940x200

Viete, že..?

Vďaka ponechanej dlhej kosti pôsobí Tomahawk na tanieri veľmi atraktívne? Jeho priemerná hmotnosť s kosťou sa pohybuje okolo 1 kg, takže nasýti viac osôb. Podeľte sa oň, je to skutočný zážitok!

Hovädzie mäso obsahuje množstvo látok dôležitých pre ľudský organizmus? V prvom rade je cenným zdrojom bielkovín a dodáva telu vitamíny skupiny B, ktoré sa, okrem iného, podieľajú na tvorbe červených krviniek. Zanedbateľný nie je ani obsah vitamínu D a E a ďalších minerálnych látok.


Znaky

Mäso obsahuje až 16 % tuku a je preň typické nápadné mramorovanie bielymi žilkami a taktiež výrazné tukové lemovanie. Je veľmi chutné, krehké a po tepelnej úprave zostáva nadpriemerne šťavnaté.

Využitie

Rezu najviac sluší minútková úprava na panvici či grile a upravuje sa aj podáva s kosťou. Optimálny stupeň prepečenia je medium rare (slabo prepečený, ružový), vďaka ktorému naplno vynikne chuť, krehkosť aj šťavnatosť mäsa. Po upečení treba mäso nechať niekoľko minút odpočinúť, inak hrozí, že po narezaní vytečie šťava a steak bude suchší.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Príprava steakov & grilovanie

Máte chuť na šťavnatý steak? Šéfkuchár METRO Petr Stádník Vám poradí, ako steaky najlepšie pripraviť a aké sú zásady správneho grilovania.