T-bone steak je prvotriedny a veľmi cenený rez s kosťou, na ktorej sa nachádza časť sviečkovej a časť nízkej roštenky. Kombinácia dvoch delikátnych druhov mäsa ho radí k tomu najlepšiemu, čo si je možné zo širokej ponuky steakov vybrať.


940x200

Viete, že..?

Viete, aký je rozdiel medzi T-bone steakom a porterhouse steakom? Na prvý pohľad vyzerajú úplne rovnako, ale pri bližšom skúmaní zistíte, že porterhouse má väčšiu časť sviečkovej. V USA je dokonca presne dané pravidlo, aká veľká má sviečková byť, aby sa steak mohol zaradiť do kategórie porterhouse – v najširšom mieste musí mať najmenej 32 mm, zatiaľ čo T-bone iba 13 mm.

Hovädzie mäso obsahuje množstvo látok dôležitých pre ľudský organizmus? V prvom rade je cenným zdrojom bielkovín a dodáva telu vitamíny skupiny B. Zanedbateľný nie je ani obsah vitamínu D a E a ďalších minerálnych látok.


Znaky

T-bone steak získal svoj názov podľa tvaru bedrového stavca, ktorý pripomína písmeno T. Kosť spája na jednej strane roštenku a na druhej sviečkovú. Minimálna hmotnosť býva okolo 500 g.

Využitie

Oba rezy najlepšie vyniknú pri rýchlej tepelnej úprave na grile či panvici – vďaka kosti zostane mäso krásne šťavnaté. Steaky vynikajú výraznou chuťou, ktorú stačí zľahka podporiť soľou a čiernym mletým korením – marinovanie by mohlo ich chuť prebiť.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Príprava steakov & grilovanie

Máte chuť na šťavnatý steak? Šéfkuchár METRO Petr Stádník Vám poradí, ako steaky najlepšie pripraviť a aké sú zásady správneho grilovania.